Ajax spreekt vertrouwen uit in jonge spits en breekt contract Zivkovic al snel open
"We konden hem destijds vanwege zijn leeftijd maar voor drie jaar contracteren"

Ajax spreekt vertrouwen uit in jonge spits en breekt contract Zivkovic al snel open

16-09-2014 15:11
15

Richairo Zivkovic heeft zijn contract bij Ajax met twee seizoenen verlengd. Dat laat de Amsterdamse club dinsdag weten middels de officiële kanalen. De aanvaller kwam eerder deze zomer over van FC Groningen. Hij ligt nu tot 2019 vast bij de regerend landskampioen van Nederland.

Ajax nam de aanvaller eerder dit jaar over van FC Groningen. De destijds zeventienjarige Zivkovic zette toen zijn handtekening onder een driejarig contract in Amsterdam. Ajax heeft veel vertrouwen in de jonge spits. Kort na zijn achttiende verjaardag zag Ajax kans dat vertrouwen uit te spreken in de vorm van een nieuwe contractaanbieding.

"We hebben veel vertrouwen in Richairo", zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars op de officiële website van Ajax over de aanvaller. "We konden hem destijds vanwege zijn leeftijd maar voor drie jaar contracteren. Hij is onlangs achttien jaar geworden en kort daarna zijn we het samen eens geworden over twee extra jaren", aldus Overmars.

Zivkovic is blij met het signaal van Ajax. "Hier spreekt veel vertrouwen uit en ik heb het hier naar mijn zin, dus we waren er snel uit. Ik ben fit en ik kan niet wachten om wedstrijden voor Ajax 1 te spelen." Zivkovic, die momenteel wegens een schorsing niet inzetbaar is, wacht nog op zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax. Hij speelt zijn wedstrijden voorlopig in Jong Ajax.