'FC Groningen slaat nu wel toe en heeft eerste winteraankoop te pakken'
Larsson volgens BT naar Groningen

'FC Groningen slaat nu wel toe en heeft eerste winteraankoop te pakken'

16-09-2014 15:34

FC Groningen lijkt vlak na het sluiten van de transferperiode zaken te hebben gedaan met het uit Zweden afkomstige IF Elfsborg. De club zal daar verdediger Johan Larsson gaan oppikken.

Dat schrijft BT dinsdag. De transfer van de verdediger en tevens aanvoerder van de Zweedse club vindt volgens het eerdergenoemde medium plaats in de winterstop. FC Groningen werd in een eerder stadium ook al in verband gebracht met de mandekker, maar een transfer vond destijds geen doorgang.

Elfsborg had graag langer over Larsson willen beschikken. De club lijkt de verdediger echter een transfer te gunnen. BT meldt verder dat de 24-jarige speler, die voor het nationale elftal tot dusver één keer in actie kwam, in Groningen hoogst waarschijnlijk meer kan gaan verdienen dan in Zweden.

Algemeen directeur Hans Nijland liet na de transferzomer tegenover Voetbal International al weten dat trainer Erwin van de Looi over een smalle selectie beschikt. "We hadden ons heel graag versterkt, maar om uiteenlopende redenen is het niet gelukt", zei de bestuurder onlangs tegenover het weekblad.