Heracles grijpt in voor derby: Juichen is geen probleem, maar provoceren wel
Heracles verbiedt attributen van tegenstander op hoofdtribune

Heracles grijpt in voor derby: "Juichen is geen probleem, maar provoceren wel"

16-09-2014 16:16

Heracles Almelo doet er alles om tijdens de wedstrijd tegen FC Twente eventuele schermutselingen te voorkomen. Vorig seizoen ontstond er nog trammelant op de hoofdtribune in het Polman Stadion.

Daarom hebben de Almeloërs besloten dat er zondag op de hoofdtribune geen supporters welkom zijn die een shirtje of petje van FC Twente dragen. "We hebben het over de businessclass-tribune, daar gelden wat andere regels dan in het uitvak. Dat is in elk stadion zo. Juichen is ook geen probleem. Maar provoceren wel. En met een sjaaltje naar het thuispubliek zwaaien, vinden wij provoceren", reageert algemeen directeur Nico Jan Hoogma van Heracles Almelo dinsdag in de regionale krant TC Tubantia.

De regels gelden niet alleen voor de wedstrijd tegen FC Twente, maar ook voor wedstrijden tegen andere clubs. "Wij willen graag gastvrij zijn. Daar staat dan tegenover dat gasten zich ook als gast moeten gedragen. Maar de afgelopen jaren werd daar door sommigen toch wat anders over gedacht en dat had gevolgen. Daarom hebben we de regels nu nog maar eens voor het voetlicht gebracht. We willen een voetbalfeest van deze derby maken. Dat moeten we elkaar in Twente gunnen", aldus Hoogma.