De Boer vergelijkt Veltman met man van vijftig miljoen: 'Doet hij niet voor onder'
Trainer looft Zlatan

De Boer vergelijkt Veltman met man van vijftig miljoen: 'Doet hij niet voor onder'

16-09-2014 16:28
14

Ajax-trainer Frank de Boer denkt niet dat Jöel Veltman veel zal onder doen voor David Luiz, de verdediger die onlangs voor vijftig miljoen euro de overstap maakte van Chelsea naar Paris Saint-Germain. Woensdag staat De Boer met Ajax tegenover de Franse miljoenenploeg.

Dan staan de Amsterdammers ook tegenover Zlatan Ibrahimovic. In de Franse hoofdstad geldt de Zweed als de absolute smaakmaker. "Als je ziet wat hij allemaal gepresteerd heeft de laatste jaren, dan staat hij op een eenzame hoogte. Hij is altijd belangrijk, bij elke club waar hij gespeeld heeft, is hij kampioen geworden. Volgens mij is hij acht keer achter elkaar kampioen geworden", zegt De Boer dinsdag in gesprek met Ajax TV. "Hij is moeilijk uit te schakelen, als Zlatan het op zijn heupen krijgt is hij bijna niet af te stoppen."

Met Paris Saint-Germain stuit Ajax op een kapitaalkrachtige tegenstander. "Ik zag laatst ergens in een landelijk krant wat de spelers hebben gekost. Met één speler kunnen wij misschien bijna twee teams kopen", denkt De Boer hardop. "Ze hebben laatst David Luiz voor vijftig miljoen euro gehaald, maar wij hebben Joël Veltman. Zo simpel is het. Ik denk niet dat hij veel onder zal doen voor David Luiz.”