Guardiola kan tegen 'geweldig' Manchester City eindelijk beschikken over Robben
Robben kan weer speelminuten maken voor Bayern

Guardiola kan tegen 'geweldig' Manchester City eindelijk beschikken over Robben

16-09-2014 16:51

Arjen Robben maakt mogelijk deze week nog zijn rentree voor Bayern München. In de groepsfase van de Champions League nemen de Duitsers het woensdag op tegen Manchester City.

Trainer Pep Guardiola heeft dinsdag op de gebruikelijke persconferentie laten weten dat Franck Ribéry niet in actie zal komen. Robben, die de training bij de Duitse recordkampioen inmiddels heeft hervat, is wel van de partij. "We spelen tegen een geweldige tegenstander. We zullen het spel met de bal moeten controleren en wanneer we de bal niet hebben, moeten we lopen", zegt Guardiola in de aanloop naar het treffen.

Op de persconferentie werd de Spaanse oefenmeester geflankeerd door Jerome Boateng en Philipp Lahm, die beiden uitkijken naar het nieuwe seizoen in de Champions League. "We zijn blij dat de Engelse weken weer gaan beginnen", doelt Boateng op het drukke programma met doordeweekse wedstrijden. Lahm vult aan: "het is mooi dat we ons met de besten kunnen meten. In het clubvoetbal is dit het hoogst haalbare".

De terugkeer van Robben is goed nieuws voor Bayern München. Vorig seizoen was de aanvaller een van de smaakmakers in de ploeg Guardiola. Eerder dit jaar moest Robben vanwege een enkelblessure al meerdere wedstrijden laten schieten. Bij Oranje miste hij de interlands tegen Italië en Tsjechië.