'Bookies' stellen Ajax teleur: Amsterdammers opnieuw naar de Europa League
Ajax eindigt voor APOEL op plaats drie in de groep

'Bookies' stellen Ajax teleur: Amsterdammers opnieuw naar de Europa League

16-09-2014 17:15
1

Ajax lijkt zich ook dit seizoen niet te hoeven verheugen op de plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League. De bookmakers denken dat een doorstart in de Europa League er wel inzit.

Die conclusie trekt Novum, dat de noteringen van de grote wedkantoren op een rijtje heeft gezet. Ajax wordt van de 32 deelnemers geplaatst op nummer 24. Na de groepsfase gaan zestien ploegen door naar de volgende ronde. Bij de sterkste helft zitten Ajax-tegenstanders Paris Saint-Germain en FC Barcelona. De vierde tegenstander, APOEL Nicosia, wordt bestempeld als nummer 28. Als de bookmakers gelijk krijgen en Ajax eindigt inderdaad als derde in de poule, stromen de Amsterdammers door naar de Europa League.

Real Madrid is de grote favoriet voor de eindzege in de Champions League. Bayern München, met Arjen Robben in de gelederen, staat voor FC Barcelona op plaats twee. Een gokje op Ajax kan overigens lucratief zijn. 'Elke euro die op Ajax wordt ingezet wordt gemiddeld zo'n vijfhonderd keer zo veel waard als de Amsterdammers hun huzarenstukje uit 1995 weten te herhalen en het toernooi winnen', schrijft Novum.