Uitsupporters nog altijd niet welkom bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord
Dat hebben gemeenten, clubs, KNVB en supportersverenigingen besloten

Uitsupporters nog altijd niet welkom bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord

16-09-2014 18:06
9

De duels tussen Ajax en Feyenoord worden voor nog onbepaalde tijd zonder supporters van de bezoekende club gespeeld. Dat hebben de gemeenten van Amsterdam en Rotterdam dinsdag afgesproken, na overleg met de besturen van de twee voetbalclubs, de KNVB en de supportersverenigingen.

Directe aanleiding waren de ongeregeldheden in de Kuip rond de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle in april van dit jaar. De steeds terugkerende confrontaties tussen supporters van Ajax en Feyenoord waren vijf jaar geleden aanleiding om in elk geval vijf seizoenen lang geen supporters van de bezoekende partij bij de wedstrijden tussen de twee clubs toe te laten. Aan deze termijn komt dit jaar een eind, maar de betrokken partijen zijn gezamenlijk van mening dat de tijd nog niet rijp is voor het beëindigen van de regeling.

Wedden

Meer odds

Dat betekent voor dit seizoen dat supporters van Ajax zondag 21 september ontbreken bij de wedstrijd tegen Feyenoord in Rotterdam. Hetzelfde geldt voor de Feyenoord-supporters tijdens de wedstrijd die Feyenoord op 25 januari 2015 in Amsterdam speelt.