Londens handelshuis verhuurt 26 spelers: We zeggen niet: ga nu maar weg
"Het is een enorme kans voor spelers om zich te ontwikkelen"

Londens handelshuis verhuurt 26 spelers: "We zeggen niet: ga nu maar weg"

16-09-2014 18:11

Chelsea deed in de zomer weer de nodige wenkbrauwen fronsen door liefst 26 spelers te verhuren. Volgens Ron Gourlay, directeur op Stamford Bridge, heeft dat een goede reden.

Chelsea trok deze zomer weer een blik nieuwe spelers open, die vaak direct worden uitgeleend. De Premier League-koploper heeft daarom veel weg van een handelshuis. "Maar zo'n typering getuigt van weinig begrip", verdedigt Gourlay zich in de London Evening Standard.

"We doen veel meer. Het is een enorme kans voor spelers om zich te ontwikkelen", vervolgt de directeur, die twee voorbeelden aanhaalt. "Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku. Die zijn beiden binnengehaald als spelers met potentie voor de toekomst. Ze maakten onderdeel uit van onze plannen, maar het werkte niet en we hadden de mogelijkheid om ze te verkopen. Dat was het beste voor de club en de spelers."

"Het werkt niet zo van: 'oké, ga nu maar weg en we zien je over twaalf maanden wel'. We verhuren alleen spelers aan clubs die bereid zijn om dagelijks de voortgang met ons managementteam te bespreken. Dertig minuten nadat een wedstrijd is afgelopen, ontvangen wij een rapport over de prestaties van de speler. Dat is de reden dat ze zich ontwikkelen."