Madrileense finaleplek blauwdruk voor Totti en AS Roma in groep des doods
"We hopen het goede voorbeeld van Atlético Madrid te volgen"

Madrileense finaleplek blauwdruk voor Totti en AS Roma in groep des doods

16-09-2014 18:26

Francesco Totti begint met zijn 37 jaar op zijn laatste benen te lopen, maar de Italiaanse aanvaller blijft onverminderd hongerig. Hij wil met AS Roma minimaal de Champions League-finale halen.

Roma zit in een loodzware groep met Bayern München, Manchester City en CSKA Moskou. Toch is Totti positief. "Dit is een leuke poule. Alles kan gebeuren. We hopen het goede voorbeeld van Atlético Madrid te volgen", vertelde Totti dinsdag op een persconferentie.

De Spaanse kampioen bereikte vorig seizoen de eindstrijd van de Champions League, waarin Real Madrid nipt te sterk was. Totti: "Ik heb daar echt met heel veel bewondering naar gekeken. Het zou fantastisch zijn als wij dit seizoen het succes van Atlético kunnen evenaren. Ik zie best wel kansen."

Roma opent de Europese campagne woensdag met een thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou, het resultaat van de tweede plek in de Serie A vorig seizoen. "Dat hebben we verdiend. Een club als AS Roma moet eigenlijk elk jaar zulke wedstrijden spelen. Hier horen we thuis. Ik heb er heel veel zin in."