Van der Wiel 'verdwaalt' in Amsterdam: Dit is superspeciaal voor mij
"Al bij de loting hoopte ik dat we Ajax zouden treffen"

Van der Wiel 'verdwaalt' in Amsterdam: "Dit is superspeciaal voor mij"

16-09-2014 19:09
3

Voor Gregory van der Wiel wordt het Champions League-duel tussen Ajax en Paris Saint-Germain van woensdag speciaal. De geboren Amsterdammer keert terug bij zijn oude club.

Van der Wiel doorliep de jeugdopleiding van Ajax en beleefde daar ook zijn grote doorbraak. Inmiddels speelt al twee seizoen voor de Franse landskampioen. "Dit is superspeciaal voor mij", zei de beoogde basisspeler dinsdag, zittend naast zijn trainer Laurent Blanc.

Wedden

Meer odds

"Al bij de loting hoopte ik dat we Ajax zouden treffen, dus het is heel mooi dat ik hier mag spelen. Het is voor mij ook de eerste keer dat ik tegen Ajax speel."

Dat bleek dinsdag wel bij aankomst in de ArenA. "Ik liep bijna de verkeerde kleedkamer in", zei Van der Wiel grijnzend. "Ik ben het niet gewend om in de andere te moeten zitten. Het was al heel apart om met de spelersbus van PSG door de stad te rijden."

"Het was ook mooi om in de hallen alle foto's te zien, waar ik zelf ook op sta. Mijn teamgenoten moesten daar ook om lachen. Ik heb hier natuurlijk hele mooie herinneringen opgedaan, vooral de twee kampioenschappen zal ik nooit vergeten."

Van der Wiel weet dan ook als geen ander wat zijn Franse ploeg woensdag staat te wachten. "Ajax staat bekend om het voetbal, dat al van kleins af aan wordt bijgebracht. De huidige groep is natuurlijk nog jong en onervaren, maar we moeten rekening met ze houden. Dat hebben ze de vorige jaren wel bewezen tegen Barcelona en Manchester City."

De Oranje-international is overigens niet de enige die twee dagen terug is op het oude nest. Met Zlatan Ibrahimovic en Maxwell heeft Paris Saint-Germain nog twee spelers in de gelederen die in het verleden onder contract stonden bij Ajax.