AZ-aanvoerder past zich snel aan: Van Basten is niet zo maar een assistentje
"Wij hebben niet gemerkt dat hij ziek was"

AZ-aanvoerder past zich snel aan: "Van Basten is niet zo maar een assistentje"

16-09-2014 20:42
2

AZ-middenvelder Nemanja Gudelj is verrast door de mededeling van Marco van Basten om waarschijnlijk definitief te stoppen als hoofdtrainer. Vanwege stress heeft de oefenmeester per direct besloten om de verantwoordelijkheid bij Alex Pastoor neer te leggen.

Gudelj sprak van een bijzondere dag. "Je maakt het als speler natuurlijk niet vaak mee dat de hoofdcoach en de assistent wisselen van werk", vertelde de aanvoerder aan RTV Noord-Holland. Zelf merkte hij geen stress bij de trainer. "Hij is een rustig persoon. We hebben niet iets gemerkt, al is het zwaar natuurlijk als je vader overlijdt. Maar wij hebben niet gemerkt dat hij ziek was."

Pas maandag kreeg Gudelj te horen dat Van Basten een stap terug doet. "Hij heeft het verleden uitgelegd en de toekomst uitgestippeld. We weten nu waar we aan toe zijn." In zijn ogen is de aanpassing simpel. "Ik zeg nog tegen allebei trainer. Niemand is echt veranderd. Pastoor is van zichzelf altijd al aanwezig geweest op het trainingsveld. Ook toen Van Basten hoofdcoach was. Voor de spelersgroep verandert er dan ook niet heel veel."

Voor het publiek is de nieuwe situatie vreemd. Gudelj begrijpt dat, maar heeft niet de indruk dat de gevolgen groot zijn. "Wij luisteren naar alle trainers op het veld. Nu is het niet meteen heel erg anders nu iedereen een andere rol heeft gekregen. Wat ik al zei, Van Basten is niet zo maar een assistentje."