Klassieker-besluit zorgt voor ophef: Als een donderslag bij heldere hemel
Ook de komende jaren zijn geen uitsupporters welkom

Klassieker-besluit zorgt voor ophef: "Als een donderslag bij heldere hemel"

16-09-2014 21:16
11

De beladen wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord mogen ook de komende jaren niet worden bezocht door aanhangers van de uitspelende ploeg. De gemeenten Amsterdam en Rotterdam hebben gezamenlijk besloten om het verbod voorlopig te handhaven.

Vanwege supportersrellen werd een verbod op uitsupporters opgelegd voor de duur van vijf seizoenen. Die periode is inmiddels bijna ten einde, maar de gemeenten vinden de tijd nog niet rijp om weer permissie te verlenen. Na problemen rond de bekerfinale besloot Ajax om de sanctie eenzijdig met drie jaar te verlengen.

Wedden

Meer odds

In Amsterdam is het besluit met verbazing ontvangen. "Dit komt als een donderslag bij heldere hemel. Wij zijn niet bij het overleg betrokken", reageerde Erol Erdogan van de Supportersvereniging Ajax tegenover RTV Noord-Holland. Via Twitter reageerde de vereniging eveneens verbolgen: "Voorlopig geen uitfans bij de klassiekers? Dat is voor ons nieuws. In overleg met ons? Wij hebben nergens aan tafel gezeten..."

De supportersvereniging van Feyenoord werd vooraf wel ingelicht, maar is evenmin betrokken geweest bij de besluitvorming.