Groep A: Griekse tragedie door hoofdrol Afellay, Tévez velt dappere Zweden

Groep A: Griekse tragedie door hoofdrol Afellay, Tévez velt dappere Zweden

16-09-2014 22:38
1

Olympiakos heeft dinsdagavond voor een daverende stunt gezorgd door Atlético Madrid in de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen klop te geven. Ibrahim Afellay speelde een hoofdrol.

Olympiakos – Atlético Madrid
Olympiakos deed het vorig seizoen al boven verwachting in de Champions League en ook dit jaar lijkt het een mooi jaar te gaan worden. Atlético Madrid werd op een 3-2 nederlaag getrakteerd in Piraeus. Arthur Masuaku opende na dertien minuten de score door vanaf dertig meter raak doel te treffen, na een passje van Afellay.

De Nederlandse international was een kwartier later zelf verantwoordelijk voor de 2-0 door droog raak te schieten. In de tweede helft moest Olympiakos alle zeilen bijzetten om Atlético van zich af te houden, helemaal toen Mario Mandzukic met het hoofd de 2-1 aantekende. De Grieken hielden echter stand en wisten de marge zelfs nog te vergroten dankzij een goal Kostas Mitroglou. De tegentreffer van Antoine Griezmann kwam te laat: 3-2.

Juventus – Malmo FF
Juventus wist de favorietenrol wel waar te maken, al ging het moeizaam. Het dappere Malmo bood uitstekend weerstand in Turijn. In de tweede helft brak het verzet van de Zweden echter, toen Carlos Tévez de openingstreffer liet aantekenen. Juventus kwam vervolgens niet meer in de problemen en hield achterin de gelederen uitstekend gesloten. In de slotfase bracht Tévez zijn ploeg in veilige haven: 2-0.