Groep B: Basel kanonnenvoer voor Real, tumultueuze slotfase op Anfield

16-09-2014 22:40
2

Real Madrid is het Champions League-seizoen begonnen met een doelpuntenfestijn tegen FC Basel. De Zwitsers werden in het Bernabéu getrakteerd op een 5-1 nederlaag, die al vroeg tot stand kwam.

Real Madrid – FC Basel
Real Madrid tankte dinsdagavond na twee nederlagen in de competitie wat vertrouwen in het miljoenenbal. FC Basel was niet opgewassen tegen de aanvalsdrang van de thuisclub, die in de eerste helft het verschil al maakte. Bij rust stond het al 4-1.

De Spaanse titelverdediger kwam na een kwartier op voorsprong door een eigen doelpunt van Marek Suchy. Na een half uur spelen bouwde Real de voorsprong in zes minuten uit tot 4-0. Gareth Bale tikte binnen na een prachtige pass met buitenkant voet van Luka Modric, waarna ook Cristiano Ronaldo en James Rodríguez scoorden.

Derlis Gonzalez deed voor rust nog wat terug voor de Zwitserse landskampioen. Karim Benzema maakte tien minuten voor tijd het duizendste Europese doelpunt van Real Madrid: 5-1.

Liverpool – Ludogorets

In dezelfde groep vierde Liverpool het eerste Champions League-duel in vijf jaar met een tumultueuze overwinning op de Bulgaarse debutant Ludogorets. Mario Balotelli zette zijn ploeg tien minuten voor tijd op voorsprong met zijn eerste goal in dienst van Liverpool.

Dani Abalo bracht de Bulgaren in de laatste minuut echter weer op 1-1. Virgil Misidjan was toen al gewisseld bij de bezoekers. Diep in blessuretijd bezorgde aanvoerder Steven Gerrard uit een strafschop Liverpool alsnog drie punten op Anfield: 2-1.