Groep C: Benfica naïef in eigen huis, effectief Monaco wint nipt
Monegasken en Russen gaan na eerste speeldag aan de leiding

16-09-2014 22:38

Zenit Sint-Petersburg en AS Monaco zijn dinsdagavond met een overwinning begonnen aan de Champions League. De Russen wonnen met 0-2 bij het Portugese Benfica, waar de Fransen triomfeerden in de thuiswedstrijd tegen het Duitse Bayer Leverkusen: 1-0.

Benfica – Zenit Sint-Petersburg
Benfica, met de Nederlander Ola John als bankzitter, beleefde een dramatische start tegen Zenit. Binnen 22 minuten stond de thuisploeg met tien man en leidde de ploeg uit Sint-Petersburg met 0-2. Die cijfers bleven intact tot het laatste fluitsignaal.

De Braziliaanse spits Hulk bracht Zenit in een zetel door in de vijfde minuut te profiteren van onoplettendheid aan Portugese zijde, hij schoot de bal succesvol tussen de palen. De defensie van Benfica stond na ruim een kwartier opnieuw te slapen en ook die fout had fatale gevolgen. Doelman Artur haalde de doorgebroken Danny buiten het strafschopgebied onderuit en incasseerde daarbij rood.

De daaropvolgende vrije trap van Hulk had geen gevolgen, maar de hoekschop wel. De Belg Axel Witsel zag zijn inzet pas achter de doellijn aangeraakt worden door de ingevallen goalie van Benfica. Zenit vergat de wedstrijd nadien definitief te beslissen en gaf de ploeg uit Lissabon daarmee nog enige hoop, maar de 0-2 score bleef overeind.

AS Monaco – Bayer Leverkusen
Zonder Radamel Falcao, in de sloturen van de transferperiode naar Manchester United vertrokken, wist AS Monaco het avontuur in het miljoenenbal met een zege te beginnen. Het duel met Bayer Leverkusen eindigde dankzij João Moutinho in een nipte 1-0 overwinning.

Leverkusen domineerde de wedstrijd aanvankelijk en kreeg zeker drie uitstekende kansen om voor rust de leiding te nemen. Na rust groeide de Duitse druk langzaam maar zeker, maar juist in die fase wisten de Monegasken toe te slaan. Op aangeven van Dimitar Berbatov maakte middenvelder Moutinho het karwei af.