Groep D: Dortmund overklast Arsenal volkomen, laat punt voor Sneijder
Anderlecht geeft zege in Istanbul laat uit handen

16-09-2014 22:36

In Groep D van de Champions League heeft Borussia Dortmund dinsdagavond een imposante triomf geboekt. Op eigen veld bleek 'BVB' een maatje te groot voor de Arsenal, dat op alle fronten onder de voet werd gelopen: 2-0. Tegelijkertijd pakte Galatasaray een moeizaam punt tegen Anderlecht: 1-1.

Borussia Dortmund - Arsenal
In aanloop naar de onderlinge wedstrijd verklaarde Jürgen Klopp namens Dortmund niet terug te kijken naar eerdere edities. Hij liet zich lovend uit over de Londenaren, maar in de praktijk bleek de Duitse topclub duidelijk veel te sterk. Van begin tot eind had de thuisploeg de regie in handen op basis van goed veldspel en bovenal een enorme dosis power. Dat leidde tot de 2-0 eindstand.

Arsenal werd in Dortmund onder de voet gelopen en ontsnapte meerdere malen aan een achterstand. Zo leek Henrikh Mkhitaryan een strafschop te verdienen na een duel met Mikel Arteta, maar in plaats daarvan kreeg het slachtoffer de gele kaart gepresenteerd. De Armeniër schoot even later wild over nadat Ciro Immobile al op Wojciech Szczesny was gestuit.

Op cruciale momenten sloeg Dortmund alsnog toe. In de 45ste minuut opende Immobile de leiding door een lange rush te maken en de bal tegendraads in de verre hoek te schuiven. Drie minuten na rust verdubbelde Pierre-Emerick Aubameyang de marge door in twee instanties raak te schieten. Arsenal kreeg nadien wel iets meer ruimte om aan voetballen toe te komen, maar vooral de ploeg van Klopp liet de kansen onbenut.

Galatasaray - Anderlecht
Anderlecht diende vorig seizoen als opvulling in de Champions League en maakte kenbaar niet opnieuw in dezelfde val te willen trappen. Op bezoek bij Galatasaray, met Wesley Sneijder in de basis, lukte dat de ploeg van Bram Nuytinck prima. Dat bleek echter onvoldoende voor de winst: 1-1.

Het eerste bedrijf werd afgesloten zonder doelpunten. Galatasaray creëerde enkele mogelijkheden, waar Anderlecht op basis van een iets beter veldspel eveneens een paar keer dreigend voor het vijandelijke doel verscheen. Na rust bleef de Belgische kampioen makkelijker voetballen en daarbij werd het al snel gesteund door een voorsprong.

Zeven minuten na de hervatting zorgde Dennis Praet voor de openingstreffer. De Belg ontving de bal via Steven Defour, kapte zichzelf vrij en schoot vervolgens via de paal raak. Pas vlak voor tijd maakte Burak Yilmaz de gelijkmaker.