Benzema versterkt jubelstemming Real Madrid met bijzonder doelpunt
Jubileumtreffer is een feit voor de Spaanse topclub

16-09-2014 23:00
1

Karim Benzema heeft dinsdagavond een zeer bijzonder doelpunt voor zijn rekening genomen. De Franse spits tekende in de Champions League-wedstrijd tegen FC Basel voor de duizendste Europese treffer in de geschiedenis van Real Madrid.

Het doelpunt van Benzema had overigens vooral een statische waarde. Zijn rake inzet tegen FC Basel zorgde voor een 5-1 stand, wat ook de eindstand zou blijken. Al bij rust had Real Madrid, dat vorig seizoen voor de tiende keer de Europese trofee in ontvangst mocht nemen, de Zwitserse topclub volledig op de rug liggen.

Marek Suchy bracht 'De Koninklijke' al na veertien minuten op voorsprong door de bal ongelukkig in eigen doel te plaatsen. De sterren Gareth Bale, Cristiano Ronaldo en James Rodriguez tilden de stand in de eerste helft naar 4-0 alvorens Derlis Gonzalez iets terug kon doen namens de kansloze bezoekers. Na de hervatting scoorde alleen Benzema.