Ontgoocheling overheerst bij Anderlecht: Morgen moet die weg
Belgische topclub geeft voorsprong op valreep uit handen

Ontgoocheling overheerst bij Anderlecht: "Morgen moet die weg"

16-09-2014 23:48

Dennis Praet leek Anderlecht dinsdagavond naar een Champions League-overwinning te schieten. Op bezoek bij Galatasaray ging het op de valreep echter alsnog mis en moest de Belgische kampioen tevreden zijn met een punt. Gemengde gevoelens overheersten na afloop.

"Achteraf zullen we misschien blij zijn met dit punt, maar als je negentig minuten hebt gestreden voor dit punt, overheerst toch de ontgoocheling nu", vertelde de doelpuntenmaker aan de verzamelde media. "Of we ervaring missen op dit niveau? Dat zou ik niet zeggen. Akkoord, we hebben een jong elftal, maar we speelden vorig jaar al Champions League gespeeld met een groot deel van deze ploeg. En we hebben dus toch een jaar ervaring extra."

Steven Defour, eerder dit seizoen nog in beeld bij PSV, zag vooral een bevestiging. "We hadden hier minstens 1-3 moeten winnen. We namen een perfecte start en hebben goed gespeeld. We speelden zoals we hier moest spelen, kwamen eruit op momenten dat we eruit moesten komen. Of we nu op de derde plaats mogen mikken? Ik denk dat we wel hebben laten zien dat we meer kunnen dan de vierde plaats."

Trainer Besnik Hasi benadrukte de positieve kant van het optreden. "Ontgoocheling mag op dit moment, maar morgen moet die weg, want mijn jongens moeten beseffen dat ze hun voet kunnen zetten naast die van Galatasaray, dat ze goed kunnen voetballen."