Ajax tegen oude bekenden: Zij zijn een kandidaat voor de eindwinst
"PSG zit tegen de Europese top aan"

Ajax tegen oude bekenden: "Zij zijn een kandidaat voor de eindwinst"

17-09-2014 07:01
1

Ajax treft woensdag bij de start van de Champions League een aantal oude bekenden. Gregory van der Wiel, Maxwell en Zlatan Ibrahimovic keren met Paris Saint-Germain even terug in het stadion waar ze hun eerste successen vierden.

Ajax wil eindelijk weer eens overwinteren in het belangrijkste Europese bekertoernooi, maar trainer Frank de Boer beseft dat zijn ploeg dan woensdag voor eigen publiek in ieder geval niet moet verliezen van de Franse kampioen. Later wachten immers ook nog loodzware uitwedstrijden in Parijs en bij FC Barcelona. 

"Ik zie zeker kansen", zegt De Boer, die wel weet dat Ajax voor een zware opgave staat, over het duel van woensdag. "PSG zit tegen de Europese top aan. Voor mij zijn ze een gevaarlijke outsider of misschien wel een kandidaat voor de eindwinst." De oefenmeester zei al dat hij respect heeft voor Ibrahimovic, maar geen ontzag. "Als verdediger moet je hem uitschakelen", zo bereidt hij Niklas Moisander en Joël Veltman voor op de zware klus. Moisander gaat die uitdaging graag aan

In de andere wedstrijd in groep F speelt FC Barcelona in het eigen Camp Nou tegen de Cypriotische club Apoel Nicosia. In groep E staan de kampioenen van Duitsland en Engeland tegenover elkaar, Bayern München en Manchester City. Arjen Robben kan na enkele weken afwezigheid zijn rentree maken bij Bayern. Bruno Martins Indi speelt met FC Porto thuis tegen BATE Borisov en Klaas-Jan Huntelaar gaat met Schalke 04 op bezoek bij Chelsea.