De Mos doet niet aan papegaaiengedrag: Ajax heeft daar altijd iets te zoeken
"Tegen Paris Saint-Germain zie ik ook kansen"

De Mos doet niet aan papegaaiengedrag: "Ajax heeft daar altijd iets te zoeken"

17-09-2014 07:28
5

Aad de Mos vindt het veel te vroeg voor een beoordeling van de kwaliteit van de Ajax-selectie. De analyticus vindt dan ook niet dat het gebrek aan topspelers reden is om nu te zeggen dat de landskampioen niets in de Champions League heeft te zoeken.

"Ajax heeft altijd iets te zoeken in de Champions League", zegt De Mos tegen NUsport. "De Champions League zit namelijk bij Ajax in het DNA. Ook als ze het in de competitie even kwijt zijn, kunnen ze in de in de Champions League boven zichzelf uitstijgen."

"Dat zagen we vorig jaar tegen FC Barcelona en eerder tegen Manchester City", vervolgt de oud-trainer, die zich afvraagt waarom zo'n stunt niet opnieuw mogelijk zou zijn. "Tegen Paris Saint-Germain zie ik ook kansen. Ajax zet in Europese thuiswedstrijden druk naar voren, daar houdt een ploeg als PSG niet van."

Marc Overmars zei onlangs dat de Ajax-selectie er beter op is geworden, maar dat moet De Mos ook nog maar zien. "Overmars zegt dat om zijn beleid te verdedigen en om de rust te bewaren. Ikzelf vind het nu te vroeg om de kwaliteit van de Ajax-selectie te beoordelen. Dat kun je pas rond de winterstop doen."

"En ik ga nu dus zeker niet mee met het papegaaiengedrag door te roepen dat Ajax niet goed heeft ingekocht. Ik denk ook niet dat Niki Zimling een slechte aankoop is. Hij heeft het bij NEC en Club Brugge goed gedaan. En op het EK 2012 speelde hij een fantastische wedstrijd met Denemarken tegen Oranje. Ajax kan hem heel goed gebruiken, al is hij niet zo compleet als Daley Blind."