Van Rhijn doet 'Cavani-huiswerk': En dan kijken hoe we dat gaan oplossen
Rechtsback zeer waarschijnlijk tegenover Uruguayaan

Van Rhijn doet 'Cavani-huiswerk': "En dan kijken hoe we dat gaan oplossen"

17-09-2014 08:39
2

Woensdagavond begint Ajax aan zijn vierde Champions League-campagne op rij. Ricardo van Rhijn stond bij de vorige twee edities alle groepswedstrijden in de basis. Woensdag raakt zijn sterrenstrippenkaart opnieuw wat voller.

Wout Stravers
AMSTERDAM

Van Rhijn vocht in het kampioenenbal al directe duels uit met Marco Reus, Samir Nasri, Cristiano Ronaldo, Robinho en Neymar. Woensdag treft hij waarschijnlijk Edinson Cavani. Althans, als Paris Saint-Germain net zo speelt als afgelopen weekend. "Oh, stond hij toen op links?", zegt Van Rhijn met een klein lachje tegen VoetbalPrimeur. "Oké, nou goed. Dat is geen verkeerde speler natuurlijk."

Als speler leef je natuurlijk anders toe naar een wedstrijd waarin je tegenover Cavani staat dan wanneer je, zoals afgelopen zaterdag, tegen Bryan Linssen speelt. Van Rhijn is zich in ieder geval in zijn mogelijke tegenstanders gaan verdiepen. "Ik zal hier en daar wat beelden gaan bekijken van spelers die op links kunnen spelen bij Parijs. Als jij zegt dat Cavani afgelopen weekend op links speelde, zal hij ook zeker tussen die beelden zitten."

"Die beelden ga ik rustig op m'n gemak bekijken, tot me nemen en dan eens kijken hoe we dat gaan oplossen", aldus Van Rhijn, die niet meer wakker ligt van grote namen. "Nee, ik slaap daar niet slechter van. Het is hartstikke mooi om op dat niveau te mogen acteren. Ik kijk er absoluut naar uit om de topwedstrijden weer te spelen."

"We weten als team natuurlijk dat het beter moet dan tegen Heracles, anders is het snel afgelopen. Het zal met Barcelona en PSG en ook nog APOEL, dat het uitstekend doet, een lastige groep worden. We zullen aan alle drie de ploegen onze handen vol hebben. Of de poule moeilijker is dan vorig jaar? Dat weet ik niet. Vorig jaar was het ook behoorlijk pittig. Het is lastig, je hebt nu twee topteams die favoriet zijn. Wij zullen moeten verrassen om te overwinteren. We gaan per wedstrijd bekijken hoe we die clubs gaan bestrijden."