De Boer: Over Feyenoord was toen nog met geen enkel woord gesproken
"Ik vind dat Ajax zich netjes heeft opgesteld in deze vreemde situatie"

De Boer: "Over Feyenoord was toen nog met geen enkel woord gesproken"

17-09-2014 16:45
3

Kenneth Vermeer maakte kort voor het sluiten van de zomerse transfermarkt de gevoelige overstap van Ajax naar Feyenoord. De tweede doelman van de Amsterdammers zette zijn toenmalige club voor het blok, valt op te maken uit de woorden van trainer Frank de Boer.

In gesprek met Voetbal International doet De Boer de gang van zaken rondom de transfer van Vermeer naar Feyenoord uit de doeken. "Het was even schrikken", haalt De Boer terug in het magazine. "We wisten natuurlijk dat Kenneth weg wilde. Hij had in een gesprek aangegeven dat hij zich bij ons moeilijk kon opladen voor het nieuwe seizoen. Ik heb aangegeven dat wij heel blij met hem waren en dat hij dicht tegen Jasper Cillessen aanzat. Maar Kenneth bleef moeite houden met de situatie."

"Uiteindelijk wilde zijn zaakwaarnemer (Winnie Haatrecht, red.) zwart op wit hebben tegen welk bedrag Kenneth weg mocht. Dat heeft Marc (Overmars, red.) op papier gezet. Het zou alleen gelden bij een binnenlandse transfer. Want er was sprake van belangstelling van AZ. Over Feyenoord was toen nog met geen enkel woord gesproken. Tien minuten nadat Marc dat papier had gescand en doorgestuurd naar Haatrecht, kwamen ze opeens met Feyenoord op de proppen. Die wilden dat bedrag meteen betalen."

"Het hele verhaal was dus van tevoren zo gepland door Feyenoord en Haatrecht", zegt De Boer in VI. Inmiddels heeft de trainer vrede met de keuze van Vermeer. "Dit is de keuze van Kenneth en ik vind dat Ajax zich netjes heeft opgesteld in deze vreemde situatie."