Van der Sar legt zich niet neer bij Europa League: Doel is de tweede plaats
Directeur gelooft in stunt tegen PSG

Van der Sar legt zich niet neer bij Europa League: "Doel is de tweede plaats"

17-09-2014 19:31
5

Ajax gaat er dit seizoen alles aan doen om te overwinteren in de Champions League. Na drie keer te zijn gestrand in de groepsfase, is het volgens directeur marketing Edwin van der Sar tijd voor succes in het kampioenbal.

Ajax speelt vanavond tegen Paris Saint-Germain en treft veel oude bekenden. Een weerzien met oud-Ajacieden Gregory van der Wiel, Maxwell en Zlatan Ibrahimovic maakt het vanavond extra leuk. Zij hebben alle drie de belangrijke jaren van de beginfase van hun profloopbaan in Amsterdam doorgebracht en ik heb me laten vertellen dat ze er alle drie met goed gevoel op terugkijken. Die sentimenten tellen vanavond niet, maar het is voor het publiek leuker om zulke spelers te treffen dan de minder bekende namen", vertelt Van der Sar op de clubsite.

PSG beschikt met Zlatan Ibrahimovic over misschien wel de beste spits ter wereld en Van der Sar beseft dat Ajax volledig geconcentreerd moet zijn om een kans te maken. "Die opperste concentratie hebben alle spelers nodig om vanavond voor een stunt te kunnen zorgen. We doen voor het vijfde opeenvolgende jaar mee in de poulefase van dit toernooi en na vier derde plaatsen willen we dit jaar (wederom) een serieuze gooi doen naar de tweede plaats. Dat levert overwintering in de UEFA Champions League op."

"Gezien de UEFA-ranking van de vier clubs in de poule en gezien de vier begrotingen zouden we derde in de poule moeten worden. Nederlanders moeten het als klein land van de creativiteit hebben. En ambitieus als wij bij Ajax zijn leggen wij ons bij voorbaat niet zomaar neer bij nederlagen tegen Barcelona en PSG. Zoals we de voorgaande jaren verrassende thuisoverwinningen op Manchester City en Barcelona wisten te behalen, zal ook nu ons doel zijn om in de poulefase voor verrassingen te zorgen. Vanavond is onze eerste kans", besloot de directeur.