De Boer: We gaan PSG onder druk zetten, want dat zijn ze niet gewend
Ajax-trainer wil presteren als tegen Barça

De Boer: "We gaan PSG onder druk zetten, want dat zijn ze niet gewend"

17-09-2014 20:30
1

Ajax wil woensdagavond een imponerende wedstrijd neerzetten in de groepsfase van de Champions League. Trainer Frank de Boer wil Paris Saint-Germain op dezelfde manier bestrijden als FC Barcelona vorig seizoen, wat destijds een fraaie 2-1 overwinning opleverde.

"We gaan vol druk zetten op PSG. Tegen Barça werkte het uitstekend. Hopelijk zien we vanavond hetzelfde terug", vertelde De Boer tegenover Sport1. "We gaan ons eigen spel spelen. We hebben respect voor onze tegenstander, maar gaan uit van eigen kracht. We gaan PSG onder druk zetten, want dat zijn ze niet gewend. In Frankrijk zakken de meeste tegenstanders van PSG in, maar wij zijn geen counterploeg. Hopelijk gaan zij fouten maken doordat wij druk zetten."

De Boer weet dat zijn centrale verdedigers Joël Veltman en Niklas Moisander vol aan de bak moeten om PSG-sterspeler Zlatan Ibrahimovic uit te schakelen. "Duels met hem aangaan is heel erg lastig. Je moet hem op de huid zitten als hij aan de bal komt en probeert te draaien. Bovendien moet je proberen op zijn acties te anticiperen. Als je vóór hem komt moet hij misschien een overtreding komen om bij de bal te komen", aldus de oefenmeester.

In de ogen van De Boer is het logisch dat Ibrahimovic, die ooit bij Ajax speelde, in het middelpunt van de aandacht staat. "Hij heeft bewezen een topspeler te zijn. Hij dwingt respect en aandacht af. Bij elke club waar hij heeft gespeeld heeft hij prijzen gewonnen."