De Boer is content: Bijna wonnen we nog, maar dat was niet terecht geweest
Ajax-trainer kan wel leven met een punt tegen PSG

De Boer is content: "Bijna wonnen we nog, maar dat was niet terecht geweest"

17-09-2014 23:04

Trainer Frank de Boer was woensdag na afloop van het thuisduel van Ajax met Paris Saint-Germain (1-1) in de Champions League eigenlijk alleen tevreden met het het optreden van zijn ploeg in de tweede helft. "Toen hebben we onze rug gerecht", zei hij.

Ajax startte aardig maar viel na de openingstreffer van Edinson Cavani in de veertiende minuut ver terug (0-1). De spits trof doel na knullig verdedigen van Nicolai Boilesen. "Daarna wisten we de vrije man niet meer te vinden en hadden we het moeilijk. Gelukkig konden we na rust nog iets omzetten", aldus De Boer.

De Boer doelde op de wissel van Niki Zimling voor Nick Viergever. "Zimling deed het heel goed", zei hij over zijn laatste aanwinst. "Hij speelde bijna alles naar voren en wachtte op de juiste momenten. Vooraf was ik wel tevreden geweest met een gelijkspel. Nu ook wel. Maar in de eerste helft was het niet goed. Laat de tweede helft een stimulans zijn voor het duel van zondag met Feyenoord."

In gesprek met de NOS verklaarde De Boer content te zijn met de puntendeling. "De eerste helft was gewoon niet goed. We waren onzeker in balbezit en na hun doelpunt sloop de angst erin. Daarom heb ik in de pauze Nick Viergever ook gewisseld. Daardoor kregen we na rust meer grip en ritme op de wedstrijd. We kwamen dichterbij hun doel en maakten de gelijkmaker. Bijna wonnen we nog, maar dat was niet terecht geweest."

"Het moet een stuk beter. Dat weten we allemaal. De tweede helft biedt mij de hoop dat het ook beter kán. Vooraf zeiden we dat we in elk geval een punt wilden behalen. Dat hebben we eruit weten te slepen", besloot de Ajax-trainer zijn relaas.