Schöne vraagteken voor Klassieker: Jammer dat die bal er ook niet in ging
Deense Ajacied heeft gemengde gevoelens na CL-optreden

Schöne vraagteken voor Klassieker: "Jammer dat die bal er ook niet in ging"

17-09-2014 23:12
5

Lasse Schöne mist zondag mogelijk de uitwedstrijd van Ajax tegen Feyenoord. De Deen heeft woensdag een liesblessure opgelopen tijdens de thuiswedstrijd van zijn ploeg tegen Paris Saint-Germain (1-1) in de Champions League.

Schöne zorgde in de 74e minuut voor de gelijkmaker van Ajax tegen de kampioen van Frankrijk. Hij schoot even later nog op de paal. Trainer Frank de Boer besloot hem vervolgens te vervangen voor Arkadiusz Milik. Schöne is dit seizoen vooralsnog de meest waardevolle speler van Ajax. Hij moest zich zaterdag tegen Heracles Almelo ook al wegens liesklachten laten vervangen.

Bal op de paal
Schöne wees woensdag na het verrassende gelijke spel van Ajax tegen Paris Saint-Germain (1-1) in de Champions League niet naar zichzelf. "Dit is een compliment voor de hele ploeg", zei hij. "Op basis van de tweede helft hadden we meer verdiend."

Schöne raakte kort na zijn doelpunt ook nog de paal. "Het was jammer dat die bal er ook niet in ging", zei de Deen. "Maar we hebben in de tweede helft gevochten voor wat we waard waren. Dat is knap. Daarom is dit een beloning voor de hele ploeg. Ook voor Niki Zimling, die erg goed inviel."