Veltman kijkt in gespannen positie naar Ibrahimovic

Veltman blijft overeind tegenover Zlatan: Hij is net de Chinese muur
Ajax-verdediger looft zijn opponent: "Hij is sterk, ja"

Veltman blijft overeind tegenover Zlatan: "Hij is net de Chinese muur"

18-09-2014 00:01
18

Joël Veltman was woensdagavond belast met een loodzware opdracht: het schaduwen van aanvaller Zlatan Ibrahimovic van Paris Saint-Germain. Dat lukte de Ajax-verdediger behoorlijk getuige het feit dat de Zweed niet scoorde. Het Champions League-duel eindigde in 1-1.

"Een mooie ervaring", beschreef Veltman de directe duels met Ibrahimovic tegenover de NOS. "Ik ken hem alleen van videobeelden en FIFA 14, zoals die omhaal tegen Engeland. Dat zijn wel mooie dingen. Ik had me voorgenomen om goed samen te werken met de linker centrale verdediger (Niklas Moisander, red.). Eigenlijk is hij een Pellè, negen van de tien keer wint hij de lange ballen, maar je moet er kort op zitten wanneer hij aanneemt."

Wedden

Meer odds

"Je moet hem hetzelfde bestrijden als Pellè, maar Zlatan is met alle respect wel een niveautje hoger. Hij is sterk, ja. Hij is net de Chinese muur wanneer je tegen hem aanloopt", grapte de Ajacied. Over het Ajax-spel was hij tevreden. "Dat merkte je ook wel aan het publiek. Voor rust waren we nog wat zoekende, te voorzichtig eigenlijk en we durfden niet echt vooruit te spelen, maar in de tweede helft zie je dat we het kunnen."

Veltman zag PSG verrast worden door de pressing van Ajax. "In Frankrijk maken ze dat niet mee en daar hebben wij van geprofiteerd. Vooraf denk je bij 1-1 'doe maar', maar terugkijkend was je bij 2-1 pas tevreden. Dit geeft wel vertrouwen naar zondag toe, zeker weten", besloot hij met een verwijzing naar de confrontatie met Feyenoord.