Circus Zlatan op volle toeren: Terug naar Ajax? Oef…lastige vraag
Zweed meest gevolgde persoon in de Arena

Circus Zlatan op volle toeren: "Terug naar Ajax? Oef…lastige vraag"

18-09-2014 06:30
3

Op het veld heeft Zlatan Ibrahimovic zich woensdag ingehouden, ernaast was hij ouderwets in vorm. De oud-Ajacied genoot van de ontvangst die hij in Amsterdam kreeg. Oók van het spandoek dat aan de tweede ring hing.

Wout Stravers
AMSTERDAM

'Welcome back son of God', stond er geschreven, doelend op de Zweed die ruim tien jaar geleden bij Ajax vertrok. "Mijn teamgenoten vroegen of het voor mij, Maxwell of Gregory van der Wiel was. Het was voor mij", lachte Zlatan na afloop in de mixed-zone, waar de journalisten elkaar verdrongen om ook maar een woord op te vangen van de Zweed.

VoetbalPrimeur sloeg het tafereel gade. De persmedewerker van Paris Saint-Germain die elke speler instructies gaf, deed dat niet bij Zlatan. Zlatan wist zelf wel wat hij wilde. En dat was met de pers praten, want op de avond dat hij voor de derde keer als tegenstander terugkeerde in de Arena, wilde hij wel zijn verhaal kwijt. "Het was heel goed, ik voelde me welkom, net zoals de vorige keren."

Even verderop, bij de NOS, vervolgde hij. "Het is speciaal om in de Arena te spelen. Ik vind het een mooi stadion. De supporters waren fantastisch. Het gaf me een mooi gevoel", aldus Zlatan, die ook werd gevraagd of hij nog wel eens in Amsterdam komt. "Ik hou van Amsterdam, het is een hele leuke stad, heel internationaal. Maar Parijs is ook mooi. Het ligt dicht bij elkaar. Als ik ooit eens tijd heb, probeer ik langs te komen."

Tot slot werd hem de vraag gesteld of hij ooit nog eens terugkeert bij Ajax. "Naar Ajax? Oef…lastige vraag. Op welke manier? Om te spelen? Ha! Wat ik in ieder geval kan beloven is dat ik nog een keer naar een wedstrijd kom kijken op de tribune."