Opmerkelijk veel arrestaties in Utrecht rondom Ajax - Paris Saint-Germain
In totaal zeker 83 mensen opgepakt

Opmerkelijk veel arrestaties in Utrecht rondom Ajax - Paris Saint-Germain

18-09-2014 07:11
1

Rond de voetbalwedstrijd tussen Ajax en het Franse Paris Saint-Germain zijn in totaal zeker 83 mensen opgepakt. Dat liet de politie woensdagavond weten. Er waren geen meldingen van gewonden.

In Utrecht werden ruim vijftig Franse fans opgepakt, die uit waren op een confrontatie met vermoedelijk supporters van FC Utrecht. Het gaat om mensen die deel uitmaken van de harde kern van PSG. Er waren wat vechtpartijtjes aan het begin van de avond. De supporters werden opgepakt op de Mariaplaats, in het centrum van de stad.

Aan het eind van de avond werden ze naar huis gestuurd, op één fan na. Die zit nog vast, omdat hij geweld zou hebben gepleegd naar agenten, zo meldde de politie donderdag.

In verschillende Franse media liet de Franse politiecommissaris Antoine Boutonnet, die de leiding heeft over de afdeling die hooliganisme bestrijdt, weten dat de Franse fans inderdaad uit waren op gevechten met de supporters van FC Utrecht. "Er is ingegrepen, net voor deze pseudo-fans op de vuist wilden gaan."

In Amsterdam zijn voor, tijdens en na de wedstrijd 27 mensen opgepakt. Dat waren zowel fans van PSG als Ajax. Ze werden zowel in de binnenstad als bij het stadion opgepakt voor bijvoorbeeld samenscholing, wapenbezit en verstoring van de openbare orde. Ook is een aantal Ajacieden opgepakt, omdat zij vermoedelijk een aantal lichtbakken in een metrostel kapot hadden gemaakt.

Het Champions League-duel tussen de beide clubs in de Amsterdam Arena eindigde onbeslist, het werd 1-1.