De Boer: Je zag bij vlagen dat die jongen fantastisch kan voetballen
"Het was mijn eerste grote wedstrijd, buiten die tegen Celtic van vorig seizoen"

De Boer: "Je zag bij vlagen dat die jongen fantastisch kan voetballen"

18-09-2014 09:18
18

Lucas Andersen haalde woensdag tegen Paris Saint-Germain zowaar een voldoende. Frank de Boer is blij voor de jonge Deen, maar denkt tegelijkertijd dat hij nog veel beter kan.

Andersen was de grote verrassing in de basisopstelling van Ajax. De linksbuiten mocht uiteindelijk zelfs negentig minuten blijven staan en beschaamde het vertrouwen van De Boer niet. "Hij kan natuurlijk nog veel beter, maar vooral in de tweede helft zag je bij vlagen dat die jongen fantastisch kan voetballen", zei de trainer na afloop bij Ajax TV.

"Dit soort wedstrijden heeft Andersen nodig om ook voor zichzelf de overtuiging te hebben van 'ik kan dit niveau aan'", vervolgde De Boer over het talent waar ze op De Toekomst lyrisch over zijn. "Ik ben blij dat hij negentig minuten heeft gespeeld en hij kan terugkijken op een redelijk tot goede wedstrijd."

Zelf was Andersen ook tevreden met de wedstrijd tegen PSG. "We hebben een punt gewonnen, maar er had misschien ook wel meer in gezeten", zei de schuchtere Deen. "In de laatste twintig minuten moet je eigenlijk de wedstrijd winnen, maar PSG is wel een grote ploeg. Dus met 1-1 kun je tevreden zijn. Het was mijn eerste grote wedstrijd, buiten die tegen Celtic van vorig seizoen."