Kritische Maxwell geniet van Ajax: De filosofie, de driehoekjes: geweldig
"We hadden niet verwacht dat zij ons vanaf het begin onder druk zouden zetten"

Kritische Maxwell geniet van Ajax: "De filosofie, de driehoekjes: geweldig"

18-09-2014 09:49
1

Ondanks het voor Paris Saint-Germain teleurstellende resultaat, kon Maxwell wel van zijn korte terugkeer in de Arena genieten. Opmerkelijk was dat ook de linksback aangaf dat de ploeg verrast was door de speelwijze van Ajax, nadat eerder Gregory van der Wiel al kritiek op zijn trainer uitte.

In de aanloop naar het duel van woensdag was overal te lezen dat Ajax druk wilde gaan zetten, toch wist PSG daar niet mee om te gaan. "We hadden niet verwacht dat zij ons vanaf het begin onder druk zouden zetten. Ze lieten ons niet van achteruit opbouwen en dat is juist één van onze kwaliteiten. Dat maakte het dus wat moeilijker. In de tweede helft hadden zij overwicht en gaven wij te veel ruimte weg. Daar betaalden we de rekening voor."

"We hadden de wedstrijd dood kunnen maken, hadden genoeg kansen om de tweede goal te maken. Voor die fouten betaal je in de Champions League altijd een dure prijs", aldus Maxwell, die wel van het spel van de tegenstander kon genieten. Tussen 2001 en 2006 maakte hij daar ook nog deel uit en sindsdien is er volgens hem weinig veranderd.

"De filosofie, de driehoekjes, veel één-op-één-duels aangaan. Dat is geweldig om te zien. Natuurlijk missen ze wat ervaring, zijn ze jong, maar vanavond hebben de spelers van Ajax getoond over veel talent te beschikken. Wij moeten nu tegen Barcelona thuis. Daar moeten we nu een goed resultaat boeken", besloot de Braziliaan.