Bizarre wending bij AZ: 'hoofdtrainer' Pastoor per direct vertrokken
Opvolger Van Basten kan zich niet vinden in 'sterk verbeterde aanbieding'

Bizarre wending bij AZ: 'hoofdtrainer' Pastoor per direct vertrokken

18-09-2014 10:16
37

De soap bij AZ heeft donderdag een bizarre wending gekregen. Alex Pastoor, die de opvolger leek van hoofdtrainer Marco van Basten, is per direct bij de Alkmaarse club vertrokken. 

AZ meldt dat beide partijen in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. De assistent-trainer zou de nieuwe hoofdcoach worden, nadat Van Basten maandag aankondigde dat hij een stap terug zou doen. Pastoor werd zelfs min of meer al gepresenteerd, onder het voorbehoud dat er nog wel een definitief akkoord bereikt moest worden. De onderhandelingen leverden uiteindelijk niet het gewenste resultaat op, waarna werd besloten om de wegen te scheiden.

"De afgelopen dagen zijn we meerdere keren in gesprek geweest met Alex", verklaart directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de clubsite. "Na het besluit om Marco van Basten assistent-trainer te maken, hadden we de intentie om Alex door te schuiven naar de positie van hoofdtrainer. Wij hebben hem een passende, sterk verbeterde aanbieding gedaan. Daar kon hij zich echter niet in vinden."

Een vertrek was vervolgens onvermijdelijk. "In het traject werd duidelijk dat Alex niet als assistent onder een andere, nieuwe hoofdcoach zou gaan fungeren. Na het laatste gesprek was er de conclusie dat het beter was om uit elkaar te gaan. We wensen Alex veel succes in zijn verdere trainersloopbaan", aldus Stewart, die nu per direct op zoek gaat naar een nieuwe hoofdtrainer. AZ hoopt deze spoedig te presenteren.