Het rendement van El Ghazi is op dit moment hoger dan dat van Kishna
De Boer: "Ricardo doet nu even een stapje terug om er straks weer twee vooruit te maken"

"Het rendement van El Ghazi is op dit moment hoger dan dat van Kishna"

18-09-2014 10:54
11

Ajax-trainer Frank de Boer staat in gesprek met Voetbal International stil bij de ontwikkeling van Anwar El Ghazi en Ricardo Kishna. De twee aanvallers maken deel uit van de A-selectie van Ajax, op dit moment lijkt El Ghazi een klein streepje voor te hebben in Amsterdam.

"Het rendement van El Ghazi is op dit moment hoger dan dat van Kishna. Ze hebben allebei evenveel dreiging in hun spel, maar uiteindelijk gaat het erom wat het oplevert", zegt De Boer in gesprek met VI. "Vergeet niet waar Ricardo vandaan komt, met zijn zware knieblessures. We zijn heel voorzichtig met hem. Vorige week heeft hij vanwege pijntjes een paar keer niet kunnen trainen, vandaar dat hij tegen Heracles niet bij de selectie zat."

"In het eerste elftal moet je de volle honderd procent kunnen brengen. Voor hem was het deze speelronde beter met Jong Ajax tegen Sparta te spelen in plaats van een invalbeurt bij het eerste elftal. Ricardo doet nu even een stapje terug om er straks weer twee vooruit te maken", aldus De Boer. Kishna ontbrak woensdag ook in de selectie van Ajax voor het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (1-1).