PSV mist sterspeler Depay: Er komt nu veel op mijn schouders terecht
Cocu: "Hij is een volwassen speler in onze selectie die ook in de kleedkamer belangrijk is"

PSV mist sterspeler Depay: "Er komt nu veel op mijn schouders terecht"

18-09-2014 11:20
3

PSV moet het de komende weken doen zonder sterspeler Memphis Depay, maar aanvoerder Georginio Wijnaldum vindt het te ver gaan om te stellen dat de Eindhovenaren onthoofd zijn. Donderdagavond is het Portugese Estoril de eerste club waar PSV het zonder de geblesseerde Depay tegen moet opnemen.

"Memphis is heel belangrijk voor ons, omdat hij scoort en een wedstrijd kan openbreken. Er komt nu veel op mijn schouders terecht", zegt Wijnaldum tegen de NOS. "Onthoofd is te sterk, maar als één van de twee internationals ontbreekt, ga je dat wel merken. Met Depay scoren wij altijd. Nee, het is niet zo dat onze nederlaag bij PEC Zwolle te wijten was aan het uitvallen van Memphis. Dan zou het wel heel treurig gesteld zijn met ons."

"Wij moeten nu ook niet anders gaan voetballen", vindt de aanvoerder van PSV. "Een kleine wijziging lijkt mij voldoende. Niet de boel tactisch omgooien. Wij zijn bij PSV een weg ingeslagen en dan moet je niet meteen van het pad afgaan bij de eerste tegenslag."

Dat PSV Depay mist is een feit. Volgens trainer Phillip Cocu merkt hij ook zijn absentie naast het veld. "Hij is een volwassen speler in onze selectie die ook in de kleedkamer belangrijk is. Zo'n man mis je altijd. Ik begrijp ook dat iedereen over hem praat. Hij is één van onze beste spelers."