'Alex vroeg of ik vandaag zin had in een ritje op de motor; nu begrijp ik waarom...'
Verbeek: "Eerlijk is eerlijk, ik heb meer te doen met Pastoor dan AZ"

'Alex vroeg of ik vandaag zin had in een ritje op de motor; nu begrijp ik waarom...'

18-09-2014 11:38
8

Het is en blijft voorlopig onrustig bij AZ. Enkele dagen na het besluit van Marco van Basten om zijn rol als hoofdtrainer in te ruilen voor een functie als assistent, maakte de club bekend dat de beoogde opvolger van Van Basten per direct vertrekt uit Alkmaar.

Alex Pastoor, aan het begin van het seizoen aangesteld als rechterhand van de oud-international, was de aangewezen man om de functie van hoofdtrainer over te nemen bij AZ. De club bereikte echter geen akkoord met Pastoor over de contractvoorwaarden, waarop besloten werd de samenwerking stop te zetten. Gertjan Verbeek, zelf oud-trainer van AZ, kent Pastoor goed. In gesprek met Voetbal International laat de coach weten dat er volgens hem een andere reden schuilgaat achter de breuk.

"Zoals ik Alex ken, heeft het niets te maken met het financiële aspect. Als je een aanbieding krijgt, kijk je naar het totale plaatje: visie, werkwijze, rolverdeling en dergelijke. Pastoor zou in één keer een heel andere rol bij AZ gaan bekleden", reageert Verbeek in VI op het vertrek van Pastoor. De clubloze trainer geeft aan dat het nieuws van donderdag uit Alkmaar hem 'rauw op zijn dak valt'. "Zoals bekend is Alex een goede collega én vriend."

"In mijn periode als AZ-coach had ik hem graag als assistent willen aantrekken. Hij is ambitieus en het hoofdtrainerschap bij AZ was denk ik een droombaan voor hem. Gisteren spraken we elkaar nog via de sms. Alex vroeg of ik vandaag zin had in een ritje op de motor; nu begrijp ik waarom… Eerlijk is eerlijk, ik heb meer te doen met Pastoor dan AZ. Al langere tijd is het daar onrustig. Ook over mijn ontslag moet ik nog steeds gissen naar de precieze reden."