Cocu kent historie tegen Portugezen: Laat Estoril dan maar met tien man komen
"Het is echt een raadsel voor mij. Wij liggen elkaar kennelijk niet"

Cocu kent historie tegen Portugezen: "Laat Estoril dan maar met tien man komen"

18-09-2014 11:39
4

Nederlandse en Portugese ploegen, het is op de één of andere manier geen goede combinatie vanuit Nederlands oogpunt. Of het nu in clubverband is of om interlands gaat, de Zuid-Europeanen zijn moeilijk te verslaan. PSV heeft dus op voorhand een lastige klus tegen het onbekende Estoril.

PSV-trainer Phillip Cocu tast in het duister over de reden. "Het is echt een raadsel voor mij. Wij liggen elkaar kennelijk niet", zegt de oefenmeester in gesprek met de NOS. De Eindhovenaren beginnen donderdagavond om 19.00 uur aan hun Europa League-seizoen met een wedstrijd tegen Estoril, de huidige nummer twaalf van Portugal. De ploeg werd vorig seizoen vierde.

De gedachten van Cocu gaan terug naar een wedstrijd van het Nederlands elftal. Op het WK 2006 schakelde Portugal Oranje uit tijdens een ware veldslag met een record aan kaarten. "Ik heb ook weleens een wedstrijd meegemaakt op een WK. Wij verloren toen niet alleen van Portugal, maar wij eindigden beide met negen man", zegt de coach. "Wedstrijden tegen Portugezen eindigden niet vaak in elf tegen elf. Laat Estoril dan maar met tien man komen te staan."