Nederlandse kranten loven gretig en enthousiast Ajax: 'Een onverwachte meevaller'
'Belangrijker nog: het houdt de droom op het bereiken van de knock-outfase levend'

Nederlandse kranten loven gretig en enthousiast Ajax: 'Een onverwachte meevaller'

18-09-2014 12:01
10

Ajax hield woensdag een punt over aan het Champions League-duel met Paris Saint-Germain. De Franse topclub kwam op voorsprong door een fout van Nicolai Boilesen, maar een rake vrije trap van Lasse Schöne bracht de Amsterdammers langszij.

De Nederlandse kranten zijn een dag na het Europese treffen lovend over de prestatie van Ajax, dat door de puntendeling tegen de steenrijke Fransen zomaar eens kan gaan verrassen in Europa. Mede dankzij het gebrek aan scherpte bij PSG had er zelfs meer in het vat gezeten voor de landskampioen. 'De goal voelde bevrijdend. Ajax rook bloed', citeert de officiële website van Ajax het Noordhollands Dagblad over de slotfase van het duel in de Arena.

'Een paar minuten later kreeg Schöne een nieuwe kans, nu van veel verder, maar stuitte hij op de paal. Trainer Frank de Boer bracht ook nog Arek Milik, wetende dat een puntje thuis tegen PSG op papier aardig is, maar voor een serieuze kans op ronde twee een driepunter pas echt opschiet. Het intense offensief leidde echter niet tot een écht geluksgevoel in de Arena', valt te lezen in het regionale dagblad.

De Telegraaf kopt donderdag: 'Enthousiasme Ajax beloond'. 'Het gelijkspel van Ajax was een beloning voor het ongelooflijke enthousiasme dat het elftal van Frank de Boer aan de dag legde. Belangrijker nog: het houdt de droom op het bereiken van de knock-outfase van de Champions League levend'. Het Algemeen Dagblad spreekt van 'een onverwachte meevaller'. 'Lange tijd had je voor de rust niet het idee dat Ajax überhaupt een goal zou maken'.

'Gretig en zonder een spoor van angst jagend op de hoger aangeslagen opponent'
'Nadat de kampioen van Nederland had gezwijnd in de beginfase, drong het aan en rook het de gelijkmaker, en was daar dezelfde overtuiging als tijdens het thuisduel met FC Barcelona vorig seizoen. In de slotfase hing een sensatie in de lucht', klinkt het in het AD. De Volkskrant was met name goed te spreken over de gretigheid die Ajax aan de dag legde.

'Al in de openingsfase liet Ajax zich zien als de ploeg die vorig seizoen thuis verrassend won van Barcelona. Gretig en zonder een spoor van angst jagend op de hoger aangeslagen opponent. Dat begon al in de eerste minuut, toen Davy Klaassen David Luiz fel op de huid zat en hem in het nauw drong. Wat in zo’n periode opvalt, is het hoge niveau dat de ploeg óók kan halen, mits iedereen maar meedoet aan het vastzetten van de tegenstander', aldus De Volkskrant.