Het Olympisch Stadion in Amsterdam

Droomloting tegen Ajax brengt mogelijk triest scenario mee voor amateurs
"Als een paar supporters zich misdragen, zijn we gelijk failliet"

Droomloting tegen Ajax brengt mogelijk triest scenario mee voor amateurs

18-09-2014 12:09
18

Voor amateurclub JOS Watergraafsmeer dreigt op voorhand een debacle in het KNVB Beker-toernooi. De Amsterdammers kregen een droomloting tegen Ajax op 24 september, maar moeten zich vanwege te grote financiële risico's mogelijk terugtrekken.

JOS kreeg bij de loting een thuiswedstrijd tegen Ajax, maar op het eigen sportpark spelen was geen optie. De club wil graag uitwijken naar het Olympsich Stadion en overlegt nu met Ajax en de KNVB over de haalbaarheid van het duel. Volgens Het Parool heeft een official van JOS al gemeld dat zij zich terug moeten trekken.

Wedden

Meer odds

De hoofdklasser moet zelf de kosten voor de lichtmasten betalen, om zo een uitzending op FOX Sports mogelijk te maken. JOS krijgt daardoor een financieel plaatje van circa veertigduizend euro voor de kiezen. De borgsom à tachtigduizend euro brengt verder een te groot risico met zich mee. "Als een paar supporters zich misdragen, zijn we gelijk failliet", zegt voorzitter Joop Vlug.

De preses weerspreekt dat JOS zich terug moet trekken en hoopt nu op medewerking van tegenstander en stadgenoot Ajax. De amateurs hopen dat de landskampioen wil helpen met de organisatie, door bijvoorbeeld stewards mee te nemen. "We doen er alles aan om het dicht te timmeren, want de financiële risico's zijn abnormaal groot voor een amateurclub", vertelt Vlug.