'AZ-soap continues: Pastoor ontslagen bij AZ dankzij lekkende zaakwaarnemer'
Alkmaarders deden onderzoek en kwamen tot conclusie Pastoor op straat te zetten

'AZ-soap continues: Pastoor ontslagen bij AZ dankzij lekkende zaakwaarnemer'

18-09-2014 12:37
3

AZ en Alex Pastoor zijn niet in goed onderling overleg uit elkaar gegaan, zoals de club donderdag meldde, maar de trainer is naar verluidt ontslagen. De Alkmaarders hebben afscheid genomen, omdat zijn zaakwaarnemer Arnold Oosterveer vorige week naar buiten bracht dat Marco van Basten wilde stoppen.

De Telegraaf schreef vrijdag dat hoofdtrainer Van Basten van plan was terug te treden uit de voetbalwereld, omdat hij met fysieke klachten kampt. De zaakwaarnemer van Pastoor zou dat gelekt hebben aan de ochtendkrant. De voormalige assistent was tot donderdag de beoogde opvolger van Van Basten, maar na de uitkomst van het onderzoek door AZ gaat dat verhaal niet door, meldt het Algemeen Dagblad.

AZ bracht donderdag naar buiten dat Pastoor per direct vertrokken is, omdat hij zich niet kon vinden in de aanbieding. "Na het besluit om Marco van Basten assistent-trainer te maken, hadden we de intentie om Alex door te schuiven naar de positie van hoofdtrainer. Wij hebben hem een passende, sterk verbeterde aanbieding gedaan. Daar kon hij zich echter niet in vinden", zei technisch directeur Earnest Stewart, die zelf in het verleden ook vertegenwoordigd werd door Oosterveer.

Van Basten stopte overigens niet bij AZ, maar deed wel een stap terug. De met stress en hartkloppingen kampende oud-bondscoach is op eigen verzoek nu assistent-trainer in Alkmaar. Het nieuws waarmee De Telegraaf vrijdag naar buiten kwam, klopte dus (deels) niet.