'Van den Brom en Van Marwijk enige serieuze kandidaten voor onthoofd AZ'
Van Marwijk houdt slag om de arm, maar lijkt financieel niet haal voor Alkmaarders

'Van den Brom en Van Marwijk enige serieuze kandidaten voor onthoofd AZ'

18-09-2014 12:38
5

Wie volgt Marco van Basten op als hoofdtrainer van AZ? Dat is de grote vraag die Alkmaar en omstreken de komende dagen bezig zal houden nadat Alex Pastoor geen akkoord bereikte met de clubleiding over zijn 'promotie' tot hoofdtrainer.

AZ meldde donderdag dat Pastoor, die werd aangesteld als rechterhand van Van Basten, per direct vertrekt bij de club. Een ommezwaai van jewelste, want na het besluit van Van Basten om een stap terug te doen was Pastoor de aangewezen man om hem te vervangen in Alkmaar. Volgens de NOS liepen de gesprekken vast op de termijn van de aanstelling. Pastoor wilde voor twee jaar tekenen, AZ hield vast aan een periode van negen maanden.

Rest de vraag: wie wordt de nieuwe hoofdtrainer van AZ? Volgens de NOS zijn er slechts twee serieuze kandidaten: John van den Brom en Bert van Marwijk. Van den Brom kondigde donderdag direct aan wel oren te hebben naar een dienstverband in Alkmaar. De oud-coach van onder meer ADO Den Haag en Vitesse zit na zijn ontslag bij Anderlecht al een poosje werkloos thuis en zou een belletje van AZ gretig beantwoorden.

Een andere optie is Van Marwijk. Hoewel de voormalig bondscoach van Oranje niet meer in Nederland aan de slag wilde, houdt hij toch een slag om de arm, weet de omroep. Van Marwijk weigert de deur naar AZ vroegtijdig te sluiten, maar het moet nog blijken of zijn komst een reële optie is voor de club. Het salarishuis van de club uit Alkmaar lijkt onvoldoende fundament te hebben voor een mogelijke aanstelling van Van Marwijk.