'Pastoor 'volstrekt oneens' met vertrek bij AZ en stapt naar rechter'
Alkmaarders namen eenzijdig besluit in kwestie rond beoogde trainer

'Pastoor 'volstrekt oneens' met vertrek bij AZ en stapt naar rechter'

18-09-2014 12:54
6

Het nieuws dat Alex Pastoor door AZ op straat is gezet, zou best eens waar kunnen zijn. Volgens het Noordhollands Dagblad ging het om een eenzijdig besluit en vecht de trainer de situatie juridisch aan.

AZ meldde donderdag heel verrassend dat de wegen van de club en Pastoor - de beoogde opvolger van Marco van Basten - scheidden. Volgens de club is dit in onderling overleg gegaan en kon Pastoor zich niet vinden in de aanbieding van de Alkmaarders, die hem als voormalig assistent een verbeterd contract moesten geven.

Het Algemeen Dagblad kwam vervolgens met het nieuws dat Pastoor ontslagen zou zijn, omdat zaakwaarnemer Arnold Oosterveer vorige week nieuws over Van Basten lekte. Het Noordhollands Dagblad meldt dat de trainer het 'volstrekt oneens' is met zijn vertrek en dat hij het besluit juridisch aanvecht. Als dat inderdaad het geval is, dan kan er van een vertrek in onderling overleg in ieder geval geen sprake zijn.

Pastoor begon dit seizoen als assistent-trainer van Van Basten in Alkmaar. De voormalig-bondscoach moest onlangs enkele weken rust houden, omdat hij last had van hartkloppingen. Maandag werd bekend dat Van Basten een stap terug doet en verder gaat als assistent. In die hoedanigheid zit hij zondag ook op de bank bij AZ, samen met Dennis Haar. De Alkmaarders spelen dan tegen PEC Zwolle.