De Boer: 'Daar moet je van genieten, van mensen die je alles toewensen'
"We maken allemaal fouten, maar de eerste helft vond ik ondermaats"

De Boer: 'Daar moet je van genieten, van mensen die je alles toewensen'

18-09-2014 13:05

Ajax-trainer Frank de Boer hoopt dat zijn ploeg met name het gevoel van de tweede helft van het Champions League-duel met Paris Saint-Germain (1-1) meeneemt naar de Kuip. Daar staat zondag de kraker tegen Feyenoord op het programma. De Boer zag woensdag in de tweede helft een beter Ajax en dat gevoel moet de ploeg meenemen naar Rotterdam.

"Het is beter om zo te eindigen dan als je eindigt zoals we de eerste helft speelden. Alleen ik vind wel dat je altijd kritisch moet kijken. Je hebt een bepaald idee hoe je wil spelen, dat wil je 90 minuten doen, niet 45 minuten", blikt De Boer terug op het duel met Paris Saint-Germain. "Het zijn allemaal mensen, we maken allemaal fouten, maar de eerste helft vond ik ondermaats. Maar dit geeft veel positiviteit mee richting de wedstrijd van zondag."

De Boer laat desgevraagd weten dat in zijn ogen Ajax iets stabieler is dan de tegenstander van zondag, Feyenoord. "Ik denk dat wij gewoon bewezen hebben dat we weten hoe we willen spelen. Zij zoeken misschien nog wat op het middenveld en in de spitspositie. In dat opzicht is het iets stabieler bij ons. Maar Feyenoord-uit is voor elke tegenstander lastig, hoewel we de laatste twintig jaar geloof ik één keer hebben verloren", stelt De Boer donderdag.

"Ik heb vandaag aangegeven na de evaluatie van de wedstrijd van gisteren dat deze wedstrijd op komst is. Daar moet je van genieten, van mensen die je alles toewensen en met mooie vingers naar je staan te zwaaien. Het gaf mij altijd een extra stimulans in ieder geval." Door het Europa League-duel met Sevilla van donderdagavond in Spanje, heeft Feyenoord beduidend minder tijd om te herstellen voor het duel van zondag.

"Dat kan een voordeel zijn inderdaad", reageert De Boer op het drukke schema van Feyenoord. "Dan heb je het meer over het laatste kwartier, dat je kan zien of iemand vermoeid is."