Boilesen toegesproken door De Boer: 'Eigenlijk voelen dat de doodstraf erop staat'
"Het gaat erom, en daar ben ik met hem al een jaar mee bezig, om die killersmentaliteit te krijgen"

Boilesen toegesproken door De Boer: 'Eigenlijk voelen dat de doodstraf erop staat'

18-09-2014 13:26
11

Nicolai Boilesen werd donderdag tijdens de training van Ajax even apart genomen door trainer Frank de Boer. De Ajax-coach blikte met de Deense back terug op een doorslaggevend moment in het Champions League-duel met Paris Saint-Germain.

De verdediger ging woensdagavond vroeg in de wedstrijd in de fout toen hij een lange bal van achteruit verkeerd taxeerde. Niet alleen slaagde Boilesen er niet in de bal te ruimen, vervolgens liet de Deen zich ook nog eens simpel opzij zetten door tegenstander Lucas. Via de Braziliaan kwam de bal uiteindelijk terecht bij Edinson Cavani, die de Franse kampioen op voorsprong schoot in de Amsterdam Arena.

De Boer laat donderdag desgevraagd weten dat hij Boilesen toegesproken heeft. "Ja. Maar hij begrijpt ook wel dat het beter moet. Het gaat erom, en daar ben ik met hem al een jaar mee bezig, om die killersmentaliteit te krijgen. De een heeft dat meer dan de ander. Je moet het gevoel hebben dat er eigenlijk de doodstraf op staat dat jouw tegenstander gaat scoren. Je moet iets in je opwekken dat je die mentaliteit krijgt", aldus De Boer over de conversatie met de Deens international.