De Boer 'tipt' AZ: Misschien Adriaanse aanstellen. Hebben ze Bassie en Adriaan
Ajax-trainer ziet Van Basten gaat terugkeren in Amsterdam

De Boer 'tipt' AZ: "Misschien Adriaanse aanstellen. Hebben ze Bassie en Adriaan"

18-09-2014 13:42
5

Marco van Basten is van harte welkom in Amsterdam. Ajax-trainer Frank de Boer liet weten dat hij de voormalig trainer van de landskampioen graag terug ziet keren in welke rol dan ook.

De Boer vertelde tijdens de persconferentie van donderdag, een dag na de 1-1 tegen Paris Saint-Germain in de Champions League, dat hij Van Basten graag weer voor Ajax ziet werken en zijn collega een toegevoegde waarde vindt. De voormalig bondscoach was in het verleden actief als trainer van Jong Ajax en de hoofdmacht van Ajax.

"Wij zijn gecharmeerd van hem. Als de tijd daar is, denken we er zeker over na", citeert Ajax Showtime De Boer. Sinds maandag is Van Basten assistent-trainer bij AZ, waar hij het seizoen begon als eindverantwoordelijke. Door gezondheidsproblemen deed de oud-spits een stapje terug en werd zijn rechterhand Alex Pastoor de beoogde vervanger.

Donderdag werd echter bekend dat AZ en Pastoor uit elkaar gaan. De Boer, altijd goed voor een kwinkslag, had op de persbijeenkomst nog wel een tip voor AZ. "Misschien kunnen ze Co Adriaanse aanstellen. Hebben ze Bassie en Adriaan", zei de Ajax-trainer.