'Gebeten hond' Stewart vecht tegen de tranen: Het is echt schandalig en onwaar
"Vooral sinds afgelopen donderdag is het een heel vervelende en hectische periode geweest"

'Gebeten hond' Stewart vecht tegen de tranen: "Het is echt schandalig en onwaar"

18-09-2014 14:35
8

Earnest Stewart krijgt bij AZ al wat langer kritiek, maar na de ongekende trainerssoap rondom Marco van Basten en Alex Pastoor ligt de Amerikaan helemaal onder vuur. Het doet wat met de technisch directeur van de Alkmaarders.

Stewart is een populair slachtoffer bij het televisieprogramma Voetbal International, daarnaast wordt hem verweten dat hij afwezig was in de periode dat Van Basten zijn problemen kenbaar maakte. Het directielid is in het wespennest de gebeten hond, maar aan zijn positie heeft hij niet getwijfeld.

"Omdat ik heel veel plezier heb ik in mijn werk", verklaart Stewart in gesprek met RTV Noord-Holland. "Maar ik weet nu wel dat er ook onderdelen zijn die niet leuk zijn. Ik doe mijn stinkende best voor AZ, ondanks dat mij een aantal dingen verweten wordt. Ik kan nu eindelijk op camera vertellen dat die dingen echt schandalig en onwaar zijn. Dat doet wat met een mens en met mij als persoon, maar niet als directeur voetbalzaken van AZ."

"Ik moet ervoor zorgen zo snel mogelijk AZ in rustig vaarwater te brengen, met wat andere mensen. Daar zijn we hard mee bezig", aldus Stewart, die donderdagmiddag over het profiel van de nieuwe hoofdcoach gaat praten. VoetbalPrimeur somde al acht mogelijke kandidaten op.

In het laatste deel van het interview raakte Stewart zichtbaar geëmotioneerd toen hij de onrust van de laatste dagen omschreef. "Vooral sinds afgelopen donderdag is het een heel vervelende en hectische periode geweest. Niet alleen voor mij, maar het ergste is nog voor mijn gezin. Dus dat is vervelend, ik kan niet anders zeggen."