FC Utrecht content: Zonder veel geld uit te geven veel waarde in huis gehaald
FC Utrecht blij met spelersgroep: "Dat is belangrijk met het oog op toekomstige transfers"

FC Utrecht content: "Zonder veel geld uit te geven veel waarde in huis gehaald"

18-09-2014 15:20

FC Utrecht beleefde opnieuw een drukke transferperiode. Edwin de Kruijff, manager spelerszaken & scouting, kijkt met een tevreden gevoel terug op de afgelopen maanden. De huidige selectie van FC Utrecht is volgens de bestuurder in alle opzichten in balans.

"We hebben jonge, talentvolle spelers in de groep, maar ook diverse voetballers met een pak ervaring. Veel spelers ook van waarde met langlopende contracten. Dat is belangrijk met het oog op toekomstige transfers", zegt De Kruijff op de officiële website van FC Utrecht. "Ik sta volledig achter deze selectie en voel me hier ook verantwoordelijk voor. Zonder veel geld uit te geven hebben we veel waarde in huis gehaald. Dat is heel belangrijk voor de club, met het oog op de financiële gezondmaking."

FC Utrecht verkocht deze zomer Dave Bulthuis, Steve de Ridder en Jens Toornstra. "Daarvoor hebben we adequate vervangers aangetrokken." Willem Janssen, Ramon Leeuwin, Ruud Boymans, Danny Verbeek, Anouar Kali, Chris Kum, Nacer Barazite, Kristoffer Peterson, Rubio Rubin, Timo Letschert en Issa Kallon werden door de Eredivisie-club gecontracteerd. "De kans is aanwezig dat er komend seizoen weer jongens een stap hogerop maken. Dat is goed voor de club, dat moet iedereen zich beseffen", stelt De Kruijff.

"We werken langzaam toe naar het moment dat verkoop van spelers niet meer echt noodzakelijk is en zijn daarin op de goede weg. Ondertussen moeten we niet van deze ploeg verwachten zomaar even bovenin mee te kunnen draaien. Máár: we hebben wél een team dat in het linkerrijtje kan spelen. Heb je een goed seizoen, dan haal je de play-offs. Zit het een beetje tegen, dan lukt dat misschien niet. Deze nieuwe selectie en staf hebben echter wel tijd nodig. Dat is op dit moment de realiteit."