De Tien: meest overgewaardeerde spelers van dit moment
Welke spelers brengen zijn eigenlijk veel minder waardevol dan we denken?

De Tien: meest overgewaardeerde spelers van dit moment

19-09-2014 10:10
12

Van sommige spelers denken we dat ze extreem belangrijk zijn voor hun club. Maar welke spelers zijn uiteindelijk toch minder bepalend dan we vooraf dachten? Vandaag een overzicht van tien spelers die eigenlijk toch best gemist kunnen worden bij hun club.

10. Luke Shaw (Manchester United)
Eén van de topaankopen van afgelopen zomer van Manchester United was Luke Shaw. De linksback werd voor het belachelijk hoge bedrag van ruim veertig miljoen euro overgenomen van middenmoter Southampton en zal uiteindelijk niet de doorslag gaan geven of Manchester United kampioen van Engeland wordt.

Wedden

Meer odds

9. Filipe Luis (Chelsea FC)
Een andere verdediger waar maar liefst 25 miljoen voor betaald werd door Chelsea is Filipe Luis. Net als Luke Shaw is de voormalig Atlético Madrid-speler een prima breedteversterking voor een Engelse topclub, maar zal geen extra potten breken. De Braziliaan mocht tot dusver slechts in één competitiewedstrijd in de basisformatie van José Mourinho starten.

8. Lucas Moura (Paris Saint-Germain)
Lucas Moura kwam enkele jaren geleden naar PSG, waar de verwachtingen hooggespannen waren. Echter is de talentvolle Braziliaan nooit zo bepalend geweest in Parijs als vooraf gehoopt werd. De aanvallende middenvelder speelt al jaren in de schaduw van de echte sterren als Zlatan Ibrahimovic en weet zichzelf tot dusver niet te overtreffen.

7. Neymar (FC Barcelona)
Tijdens het WK in Brazilië was Neymar nog belangrik voor zijn ploeg, maar bij FC Barcelona kwam de Braziliaanse ster tot op heden niet in de buurt van Lionel Messi, die op zijn beurt zelfs een tegenvallend seizoen heeft gedraaid.

6. Juan Mata (Manchester United)
Deze Spaanse middenvelder, die ook als aanvaller uit de voeten kan, doorliep zijn jeugdopleiding bij Real Madrid. Via Valencia kwam de creatieveling bij Chelsea terecht, die hem vervolgens weer van de hand deden aan Manchester United. De schamele zes Premier League-doelpunten van afgelopen seizoen bevestigen de zoekende vorm van de 26-jarige regisseur. Wellicht dat hij zijn status onder Louis van Gaal kan verbeteren dit seizoen.

5. Simon Mignolet (Liverpool FC)
Simon Mignolet wordt in Engeland gezien als een fantastische doelman. Door zijn goede prestaties bij Sunderland zouden zowel Manchester United, Arsenal als Chelsea langere tijd interesse hebben gehad in de sluitpost. Uiteindelijk strikte Liverpool hem voor ruim twaalf miljoen euro, waardoor hij de duurste Belgische goalie ooit werd. Echter maakte de ballenvanger vorig seizoen een aantal cruciale fouten die The Reds misschien wel de landstitel hebben gekost.

4. Edinson Cavani (Paris Saint-Germain)
Door het absurde transferbedrag van 64 miljoen euro wat Paris Saint-Germain aan SSC Napoli betaalde is de marktwaarde van de Uruguayaan simpelweg door het dak geschoten. Zijn statistieken voor de goal zijn niet onaardig, maar Zlatan Ibrahimovic troeft de Zuid-Amerikaanse aanvaller op werkelijk alle fronten af. Alleen betaalden de hoofdstedelingen bijna drie keer zo weinig voor het genie uit Malmö.

3. Glen Johnson (Liverpool FC)
Glen Johnson speelde afgelopen seizoen te veel matige wedstrijden voor Liverpool. Terwijl de technische staf hem bleef prijzen, zijn de fans het erover eens dat de Engelsman zijn oude niveau niet meer haalt. Na vijf jaar als vaste waarde gefungeerd te hebben moet het besef nog komen dat hij zijn beste tijd gehad heeft. 

2. Hulk (Zenit St. Petersburg)
Na een aantal geweldige seizoenen bij FC Porto denkt de hele wereld nog steeds dat Hulk tot één van de grootste spelers ter wereld behoort. Echter moeten we ons met z’n allen eens afvragen waarom de Braziliaanse geblokte spits met een draaicirkel van een vrachtwagen niet daadwerkelijk in de Europese top voetbalt. Het is dan ook geen verrassing dat hij op het WK 2014 geen enkele imposante actie aan de wereld liet zien.

1. Mesut Özil (Arsenal)
De beoogde redder van Arsenal luisterde volgens velen naar de naam Mesut Özil. Door de hevige concurrentiestrijd kwam de kleine creatieveling niet optimaal tot zijn recht bij Real Madrid, dus moest de geniale Duitser naar een andere topclub waar hij zich beter kon ontplooien. Arsenal zocht op dat moment een echte spelleider en dacht die in Özil te hebben gevonden. Echter eindigden The Gunners onder leiding van deze 'Nemo' op een teleurstellende vierde plek.