Cambuur krijgt vrij in aanloop naar topper: Wij geloven zeker in een stunt
"Ook in Eindhoven gaan we spelen om te winnen"

Cambuur krijgt vrij in aanloop naar topper: "Wij geloven zeker in een stunt"

18-09-2014 16:06
9

SC Cambuur gaat op bezoek bij PSV voor niets anders dan de zege. Dat zegt trainer Henk de Jong in de aanloop naar de wedstrijd van zondag, die bestempeld mag worden als een regelrechte topper.  

Na vijf wedstrijden zijn PSV en Cambuur de nummers één en drie van de ranglijst. "Vooraf zei iedereen dat wij het in ons tweede seizoen heel moeilijk zouden krijgen, maar dat beeld is wel veranderd", merkt De Jong op de clubsite. "Mensen verwachten nu iets van ons, maar dat is eigenlijk alleen maar mooi. Ik zie het als een stukje waardering voor het werk dat wij hier leveren."

De Friezen nemen het nieuwe beeld rondom de club niet voor kennisgeving aan. "Ook in Eindhoven gaan we spelen om te winnen", is de oefenmeester ambitieus. "PSV is een hele grote club met geweldige spelers, maar wij geloven zeker in een stunt. En mocht PSV het dan wel beter doen dan ons, dan geven we ze een hand en gaan we weer naar huis. Maar we geven ons niet makkelijk gewonnen."

Intussen is de arbeidslust van de spelers onverminderd groot. "Deze groep is zo gretig, dat is echt onvoorstelbaar. Ik moet ze gewoon afremmen. Daarom hebben we de selectie morgen (vrijdag, red.) ook een extra vrije dag gegeven. Die geven we meestal pas na het weekend, maar gezien het drukke programma van de komende weken is het beter om dat nu al te doen", aldus De Jong.