Koeman treft Eredivisie-topscorer: Beiden waren te sterk voor de Eredivisie
"Hij is een enorm sterke spits, net als Pellè dat is"

Koeman treft Eredivisie-topscorer: "Beiden waren te sterk voor de Eredivisie"

18-09-2014 16:28
1

Southampton-trainer Ronald Koeman heeft vleugelaanvaller Sadio Mané definitief binnen. De 22-jarige Senegalese international heeft donderdag een werkvergunning gekregen. De zomeraanwinst meldt zich vrijdag bij Southampton.

De Engelse club betaalde Red Bull Salzburg ongeveer 12,5 miljoen euro voor de Afrikaan, die een vierjarig contract heeft ondertekend. Koeman liet doorschemeren dat de beul van Ajax volgende week mogelijk al kan debuteren in de bekerwedstrijd (League Cup) tegen Arsenal.

Dat betekent dat Sané nog niet inzetbaar is als Southampton zaterdag tegen Swansea City speelt. Iemand die wel op het veld staat is voormalig Eredivisie-topscorer Wilfried Bony. Koeman: "Ik ken Bony goed door zijn seizoenen in de Eredivisie bij Vitesse. Hij is een enorm sterke spits, net als Pellè dat is. Beiden waren te sterk voor de Eredivisie en passen zich goed aan in de Premier League."

Southampton is de huidige nummer vier van de Premier League, terwijl de club uit Wales één plek hoger staat. "Swansea is een goede ploeg, die speelt met veel pressing vanuit het middenveld. Eigenlijk kan je ze wel vergelijken met ons. Het zal daarom een interessant duel worden", aldus Koeman tegen FOX Sports.