Utrecht opgeschrikt door PSG-hooligans: 'Confrontatie was snel geregeld'
"Jongens van de harde kern van FC Utrecht hadden het vrij snel in de gaten"

Utrecht opgeschrikt door PSG-hooligans: 'Confrontatie was snel geregeld'

18-09-2014 16:48
3

De stad Utrecht werd woensdag verrast door de komst van tientallen hooligans van Paris Saint-Germain. De Fransen waren op weg naar Amsterdam, waar 's avonds de Champions League-wedstrijd tegen Ajax op het programma stond. Eerst moest er echter nog een rekening worden vereffend.

Die rekening stamde uit het jaar 2007, toen een groep van circa honderd Utrecht-fans in Sedan de confrontatie met fans van PSG zocht. Een anonieme Utrecht-supporter laat nu weten dat er geen afspraken zijn gemaakt met de PSG-groep, die dus onaangekondigd naar Utrecht was afgereisd. Daar werd in een parkeergarage en op het Mariaplein gevochten, zowel met de Utrecht-hooligans als de ME.

"Jongens van de harde kern van FC Utrecht hadden vrij snel in de gaten dat er een groep van ongeveer 70 PSG-supporters in de stad zat", doet de fan in het Algemeen Dagblad een boekje open. "Onze jongens hebben toen snel contact gemaakt met de Parijzenaars. Die wilden wel vechten met de Utrechters. Punt was alleen dat veel Utrecht-fans, die daarvoor in aanmerking komen, nog op hun werk zaten."

Via allerlei kanalen werden fans opgeroepen om zo snel mogelijk naar het Domplein te komen. "Het is nu eenmaal een code dat je het niet laat gebeuren dat een groep supporters van een andere club zomaar in je stad neerstrijkt." Een uur later waren er genoeg hooligans en volgde een confrontatie op het Mariaplein. De politie doet onderzoek.